Παροχές

Για εμάς κάθε παιδί είναι ξεχωριστό
Νηπιαγωγείο Παιδικός Σταθμός Μικρές Πατούσες

Διατροφή

Πρώτο μας μέλημα σε ό,τι αφορά τη διατροφή των παιδιών σας είναι το ισορροπημένο και εμπλουτισμένο με πολλά είδη τροφών διαιτολόγιό τους, απαραίτητο για την υγιή τους ανάπτυξη. Στην αρχή κάθε μήνα σας δίνεται το πρόγραμμα διατροφής από τη διαιτολόγο του σχολείου μας. Στόχος μας είναι να ετοιμάζουμε φαγητά γευστικά, πάνω από όλα υγιεινά , καλομαγειρεμένα , σε ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον, ώστε το φαγητό να γίνεται απόλαυση!!!

Εκπαιδευτικές , ψυχαγωγικές εκδρομές

Πραγματοποιούνται εκδρομές σε μουσεία, θέατρα, κινηματογράφο, πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, παιδικές χαρές, παραδοσιακά εργαστήρια, εικαστικά και βιωματικά εργαστήρια. Οι εκδρομές μπορεί να γίνουν στα πλαίσια του προγράμματος ή να έχουν καθαρά ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Πραγματοποιούνται επίσης Κυριακές με τους γονείς σε μέρη που έχουμε όλοι μαζί επιλέξει!

Νηπιαγωγείο Παιδικός Σταθμός Μικρές Πατούσες

Προσαρμογή

Ως σχολείο βλέπουμε τον παιδικό σταθμό σαν μια συνέχεια της οικογένειας  του παιδιού γι’ αυτό και ο τρόπος που θα προσαρμοστεί και θα ενταχθεί το παιδί στο σχολείο είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Οι αντιδράσεις στην προσαρμογή ποικίλουν. Άλλα παιδιά προσαρμόζονται άμεσα και γρήγορα ενώ άλλα θέλουν να κάνουν μία συναισθηματική σύνδεση πριν αποχωριστούν το γονιό. Κατά την περίοδο προσαρμογής, οι χώροι των τάξεων είναι «ανοιχτοί» με σκοπό το παιδί να «εξερευνήσει» και να εμπιστευτεί το σχολείο μαζί με τους γονείς του. Τα παραπάνω λειτουργούν ως γενικός κανόνας, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιούνται χριστουγεννιάτικη και καλοκαιρινή γιορτή σε θέατρο, αποκριάτικο πάρτυ, εορτασμός εθνικών επετείων και πάρτυ γενεθλίων, όπου τα παιδιά σας γίνονται οι «βασιλιάδες» της ημέρας! 

Σχολικά λεωφορεία

Τα σχολικά λεωφορεία παραλαμβάνουν τα παιδιά από την πόρτα του σπιτιού τους και η παράδοση τους  σε τρίτους γίνεται μόνο κατόπιν συνεννόησης και με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Συγκεντρώσεις γονέων

Οι συγκεντρώσεις γονέων πραγματοποιούνται με την παιδοψυχολόγο του σχολείου μας και τις παιδαγωγούς , μία φορά το μήνα. Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μία συζήτηση με την ειδικό για ένα θέμα που έχουν διαλέξει και τους απασχολεί.

Ενημέρωση γονέων

Όλα τα παιδιά παίρνουν καθημερινά το ενημερωτικό δελτίο με το πρόγραμμα της ημέρας , το φαγητό και τις παρατηρήσεις της παιδαγωγού. Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του σχολείου για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Νηπιαγωγείο Παιδικός Σταθμός Μικρές Πατούσες

Λογοθεραπευτική και εργοθεραπευτική αξιολόγηση

Στα  πλαίσια της καλής σχολικής ετοιμότητας και της έγκαιρης διάγνωσης τυχόν δυσκολιών , πραγματοποιούνται στο σχολείο μας αξιολογήσεις από ειδικούς.

Παιδιατρική φροντίδα

Μια φορά το μήνα , τα παιδιά παρακολουθούνται από τον παιδίατρο του σχολείου μας και ενημερώνεστε με την ειδική καρτέλα υγείας που σας αποστέλλεται στο σπίτι.

Σχολικές αργίες

28η Οκτωβρίου
24 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου
6 Ιανουαρίου

30 Ιανουαρίου (Τριών Ιεραρχών)
25η Μαρτίου
Καθαρά Δευτέρα 

Μεγ. Πέμπτη έως Τρίτη του Πάσχα
Αγίου Πνεύματος
Αύγουστος