Δραστηριότητες

Για εμάς κάθε παιδί είναι ξεχωριστό
mikres-patouses

Στόχος μας είναι μέσα από το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, να στηρίξουμε το παιδί σας στα
«πρώτα του βήματα».

Νηπιαγωγείο Παιδικός Σταθμός Μικρές Πατούσες

Θεατρικό παιχνίδι

Το θεατρικό παιχνίδι, συμβολικό ή μιμητικό, βοηθάει το παιδί να αντιληφθεί καλύτερα το περιβάλλον του και να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο. Με τη δραματοποίηση παραμυθιού τις ασκήσεις συγκέντρωσης, αισθήσεων και μίμησης, μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους  και να οξύνουν τις αισθήσεις τους. Ταυτόχρονα καλλιεργούν τη φαντασία και την παρατηρητικότητα τους, αλλά και αναπτύσσουν το λόγο τους.

Παιδικό βιβλίο

Στο σχολείο μας φέρνουμε το παιδί κοντά στο βιβλίο , καλλιεργούμε το λόγο και τη φαντασία. Η πλούσια βιβλιοθήκη μας συνεισφέρει στα θέματα που διεξάγονται μαζί με τα παιδιά , καθώς περιέχει εικονογραφημένα παραμύθια και ιστορίες , βιβλία γνώσεων που προβάλλουν τα αξιακό σύστημα ζωής και την ποικιλομορφία των συναισθημάτων.

Μουσική, Τραγούδι, Μουσικοκινητική

Το παιδί μέσα από το τραγούδι και τις μελωδίες το ρυθμό και την κίνηση, εκτός από το να ψυχαγωγείται, αναπτύσσει πνευματικές, κοινωνικές και κινητικές δεξιότητες, δημιουργικότητα και φαντασία.

Ομαδικό παιχνίδι

Τα παιδιά παίρνουν μέρος καθημερινά σε ομαδικά παιχνίδια αισθήσεων, κίνησης, μνήμης , αντίληψης, συνεργασίας, παρατηρητικότητας και αυτοσυγκέντρωσης. Οι παιδαγωγοί μας κατέχουν μια πλούσια συλλογή ομαδικών παιχνιδιών που ανανεώνουν συνεχώς , για να διατηρήσουν αμείωτο και ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών.

Νηπιαγωγείο Παιδικός Σταθμός Μικρές Πατούσες

Εικαστικά

Τα παιδιά εξοικειώνονται με υλικά και τεχνικές , κατασκευάζουν και δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν  τη φαντασία τους και να καλλιεργήσουν την αισθητική τους. Με τις εικαστικές δραστηριότητες ενισχύεται η συνεργασία και αναπτύσσεται το αυτοσυναίσθημα των παιδιών.

Παράδοση

Τα παιδιά γνωρίζουν στο σχολείο μας τα ήθη , τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας. Έρχονται σε επαφή με παραδοσιακούς ήχους και  χορούς   και γνωρίζουν τα διάφορα μουσικά όργανα και τις τοπικές φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Νηπιαγωγείο Παιδικός Σταθμός Μικρές Πατούσες

Κηπουρική , Οικολογία

Τα παιδιά γνωρίζουν τη φύση γύρω τους, μαθαίνουν να  την σέβονται και να την φροντίζουν. Περιποιούνται τα δέντρα του κήπου μας φυτεύουν σπόρους και λουλούδια, δημιουργούν το δικό τους λαχανόκηπο! Αποκτούν οικολογική συνείδηση, καθώς στο σχολείο μας , μαθαίνουν να προστατεύουν τον πλανήτη και να ανακαλύπτουν τον κόσμο της ανακύκλωσης μέσα από δημιουργικά παιχνίδια και ειδικές κατασκευές.

Μπαλέτο, Μοντέρνος χορός

Μία φορά την εβδομάδα πραγματοποιούνται τα μαθήματα στο χώρο του σχολείου μας , από ειδικευμένους συνεργάτες, προσαρμοσμένο για την κάθε ηλικία.

Κολυμβητήριο

Μία φορά την εβδομάδα τα παιδιά επισκέπτονται το κολυμβητήριο. Η εκμάθηση της κολύμβησης γίνεται από έμπειρους προπονητές με απόλυτη ασφάλεια. Στην ακαδημία κολύμβησης τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν το νερό και να διασκεδάζουν παίζοντας με ασφάλεια.

Patouses gymnastic

Μια φορά την εβδομάδα πραγματοποιείται ειδική παιδαγωγική γυμναστική προσχολικής ηλικίας στο χώρο του σχολείου μας. Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο ώστε να  μαθαίνουν να αθλούνται διασκεδάζοντας!

Αγγλικά,  Γερμανικά

Τα παιδιά στο σχολείο μας έχουν καθημερινή επαφή με τις ξένες γλώσσες. Η μάθηση γίνεται διασκέδαση μέσα από ομαδικά παιχνίδια με εικόνες και αντικείμενα, παιχνίδια κίνησης, μουσικής , παιχνίδια αντίληψης και τραγούδια. Στόχος μας είναι να αποκτήσουν σωστά ακούσματα και βάσεις για το μέλλον. Στις τάξεις του προνηπίου και του νηπιαγωγείου , τα παιδιά διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσα από μικρές θεματικές ενότητες , βασισμένες πάνω σε pre junior βιβλία και στις δύο γλώσσες αντίστοιχα.

Judo

Μια φορά την εβδομάδα τα παιδιά επισκέπτονται την ακαδημία Judo. To Judo είναι η τέχνη της ευγένειας και ιδανική μορφή άσκησης ιδιαίτερα για τις παιδικές ηλικίες που βρίσκονται στη φάση της διάπλασης του σώματος και του νου. Βοηθάει να μείνει το σώμα δυνατό και υγιές , χτίζοντας παράλληλα τον χαρακτήρα μέσα από πνευματική και ηθική πειθαρχία.